65,00 excl. 21 % BTW

Meten is weten: meet je biest kwaliteit met de Refractometer

Refractometer

Artikelnummer: 15200

Beschrijving

We weten allemaal de biestkwaliteit is belangrijk voor de weerstand en ontwikkeling van het kalf. Biest wordt ook wel het witte goud genoemd, omdat het kalf via deze weg de eerste antistoffen binnenkrijgt. De refractometer laat de Brix-waarde van de biest zien. Dit staat 1:1 met het droge stof gehalte in de biest. Gewone koemelk heeft een Brix-waarde tussen de 11 – 16 procent. Goede biest heeft een Brix-waarde hoger dan 23.

Het meten van de biest-kwaliteit is erg belangrijk om te weten of het biestmanagement op orde is. Mocht het biestmanagement beter kunnen, analyseer dan de voeding in de droogstand en rond het kalven.

Tips uit de praktijk:

Houdt de biestkwaliteit bij. Onderweg zien we bijvoorbeeld een biestmanagement Whatsapp groep, waarin dit wordt bijgehouden. Ook een simpele agenda of notitie in de mobiel zijn  mooie voorbeelden om de biestkwaliteit over langere periode te beoordelen.

Biest over na 2 biestmalen of veel biest voor een stierkalf? vries het in en gebruik het wanneer de biestkwaliteit minder is.

 

 

Eigenschappen

Verpakkingsaantal

Per stuk verpakt


Dit vind je misschien ook handig